Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колко стари са автомобилите в България? Говорят от Съюза на автомобилистите

06 август 2024, 07:54 часа • 2390 прочитания

Колко стари са автомобилите в България. На този въпрос отговори председателят на Съюза на българските автомобилисти Емил Банчев в сутрешния блок на БНТ.

"Около 70% от нашите автомобили, които виждаме на пътя, са на възраст над 15 години. От тях около над 30%, да не кажа и 35%, са на възраст над 20 години", коментира Банчев. 

Той отбеляза, че един автомобил може да е на 20 години и да е доста добре поддържан. "Истина е, че един автомобил да е на 5-6 години и също да е в лошо техническо състояние", добави председателят на Съюза на българските автомобилисти. 

Новите правила за техническите прегледи

Банчев припомни, че новите правила за годишните технически прегледи действат от 22 юли. По думите му новото е, че резултатът от прегледа се оформя от програма, която спазва директива, която не е от сега.

"Досега по същия начин със същите уреди, същите данни са вкарвани в протоколите. Може би преди е имало някаква намеса в някои пунктове, за да може съответният автомобил да премине", каза Банчев. ОЩЕ: При неуспешен ГТП: Предлагат по-дълъг срок за отстраняване на повредите

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес