Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Казийски: Отидох в Турция не само по финансови причини

28 юли 2013, 15:18 часа • 25616 прочитания

Преминаването ми в „Халкбанк” не е грешка – за мен е предизвикателство, а и предвид ситуацията в „Тренто” нямаше как да остана сега в Италия. Това заяви в интервю пред bTV волейболната звезда Матей Казийски.

В началото на новия сезон Казийски, бившият треньор на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев, кубинският посрещач Османи Хуанторена и разпределителят Рафаел преминаха в турския „Халбанк”. Според медиите в Италия основната причина е поголовното орязване на заплати в „Тренто” и намаляването на спонсорската издръжка на тима. Казийски и Стойчев обаче са под наем в Турция за една година и би трябвало да се върнат в „Тренто” в началото на следващия сезон.

Според Казийски проблемът в „Тренто” не е бил само финансов. Всички имахме желание да останем, въпреки че се говореше за намаляване на заплати, но нещата се наредиха по такъв начин, че това бе невъзможно, каза волейболистът.

Казийски каза още, че националният отбор не е затворена страница, но той е готов да се върне само при промяна в ръководството на Българската федерация по волейбол.

"Отдавна казах, че ако нещата се променят по някакъв начин, съм готов да се върна в отбора. Въпросът е обаче, че аз не виждам промяна, да не кажа, че нещата са по-зле. Така че няма за какво да говорим. Ако има някаква промяна, аз ще съм първият, който ще се обади по телефона на треньора", каза Казийски.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес