Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Камери дебнат шофьорите и на пешеходните пътеки

31 октомври 2012, 19:46 часа • 9902 прочитания

С цел намаляване на пътнотранспортните произшествия с пешеходци, служители от отдел „Пътна полиция" при Столична дирекция на вътрешните работи започна заснемане на нарушения на Закона за движение по пътищата (за превишена скорост), с автоматизирани системи за контрол на пътното движение в районите на всички пешеходни пътеки на територията на София, предаде КРОСС.

Акцията ще продължи до 18 ноември. За първите два дни от проведеното мероприятие, което стартира на 29 октомври, са заснети 900 броя нарушения на Закона за движение по пътищата.

От 31 октомври стартира и операция на полицаи от сектор „Престъпления по пътищата"-СДВР за проверка на автобуси и микробуси, превозващи деца. Проверките ще продължат до 4 ноември.

Те са инициирани във връзка с предстоящите ваканции за училищата и настъпващия период на ученически екскурзии с автобуси и микробуси. Целта на операцията е осигуряването на нормално придвижване и недопускане на пътни инциденти с превозващите ученици автобуси. Ще бъде осъществен активен контрол върху МПС, превозващи деца с цел недопускане шофиране след употреба на алкохол, движение на технически неизправни МПС.

Предстоят проверки за валидна застраховка „Гражданска отговорност", управление на МПС от водачи без необходимата правоспособност, също и за недопускане на нерегламентиран превоз на пътници. По време на операцията съдействие на служителите от столична дирекция ще оказват и служители от Държавната автомобилна инспекция.

Редактор: Десислава Симова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес