Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калин Янакиев: Това, което върши Сидеров не бива да бъде персонализирано

28 октомври 2015, 19:40 часа
Реклама

"Акциите на Волен Сидеров не са индивидуални хулигански акции – това е начало на организиране и пускане в действие на нерегламентирани силови групировки – щурмоваци. Това, което върши Сидеров не бива да бъде персонализирано", заяви в предаването „Лице в лице” проф. Калин Янакиев.

Той допълни, че Сидеров нямаше да може да влезе в НАТФИЗ, ако с него непрекъснато не ходеха така наречените десетина здрави момчета.

„Ако той има имунитет, той разпростира ли се върху тези здрави момчета, благодарение на които той преодоля охраната в НАТФИЗ. Ако той не може да бъде арестуван, защо те не са арестувани”, попита професорът.

Той обижда българската интелигенция, младите хора. Да се изправиш срещу актьорите и младите хора означава да се сринеш буквално, коментира още Калин Янакиев.

Според него това е начало на нацизъм. Той за болни ли ни има нас, пита професорът и допълни, че единственият сценарий, който може да се върти в главата на Сидеров, е в България да започнат да функционират паралелни нелегитимни групи за въвеждане на ред.

Ако партия „Атака” не се освободи от тези хора, тя е заплаха за демокрацията в България. Започва да прилича на путиновата държава, в която казаци внедряват ред, коментира още проф. Янакиев.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес