Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как можем да променим съдбата си? (ВИДЕО)

21 октомври 2024, 17:35 часа • 515 прочитания

Тема на днешното издание на „Видимо и невидимо: Път към съвършенството“ с Нина Ненова и Нино Нинов е съществува ли орисия и как можем да ѝ въздействаме.

„В Кабала категорично е застъпено вярването за предопределеност на житейските случки и събития, т.е. смята се, че всяко нещо се подчинява на определена съдба, включително и човека. Няма такова нещо като случайност. Всичко е в ръцете на Твореца. Мъдреците казват: „Случайността е псевдоним на Бога, когато той не желае да се подпише със собственото си име. Случайността е неразкрита, недоказана все още закономерност, т.е. това е някакво събитие, някаква случка и ние все още не можем или не сме разбрали истинската причина за даденото събитие.“, казва изследователят на древни учения Нино Ненов. Още: Владимир Миленски: Офицерите трябва да служат не на личност или партия, а на цялата нация (ВИДЕО)

Според него определени случки в нашия живот са в резултат от собствените ни избори и решения, но също така, те може би са ни отредени свише, във връзка с общия план на Творението. „Понякога тези събития могат да ни харесват, понякога изобщо може да не ни харесват, но съдбата винаги е в наша полза и за наше добро, макар в определени моменти да ни изглежда като зло.“

Нашата съдба е свързана с личното ни поведение, с нашия характер и най-вече с постъпките ни. За да подпомогнем привличането на по-добра карма в живота си, всеки път, когато правим добро, много важно е с нашите постъпки да не нанасяме вреда на другите и на себе си, да бъдем добронамерени, чисти, да работим върху нашия характер.

Според Нино Нинов най-ефикасният и важен метод за промяна на съдбата е корекция на нашите действия. Когато човек започне да живее осъзнато, това задължително променя съдбата ни. „Когато преценим, че трябва да извършим някаква постъпка, ние трябва предварително да обмислим поне няколко неща: до какви последици би довело то, ако бъде извършено, дали това нещо е полезно за обществото или обслужва само собствените ни егоистични интереси и ще помогне ли то на нашето еволюционно развитие или ще ни принизи.“ Още: Иво Инджев: Проблемът на Русия е, че не притежава меката сила на Запада (ВИДЕО)

За да научите кое влияе върху нашата съдба и как можем да я променим, гледайте разговора Нина Ненова с Нино Нинов във видеото.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес