Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Имало ли е чадър над Георги Семерджиев?

07 юли 2022, 09:34 часа
Реклама

Няма какво да се лъжем. КАТ е само административно-наказваш орган, неговите правомощия стигат до там. След това служителите от СДВР е трябвало да вземе отношение. Това лице, за да е толкова безнаказано, има някакъв гръб. Не искам да спекулирам, защото гърбът може да е всякакъв, включително и от полицията, но и до друг, извън системата, за който това лице извършва някакви дейности – например наркоразпространение. Това мнение изрази криминалистът Иван Савов в ефира на Нова телевизия попитан защо Георги Семерджиев не е бил задържан от полицията.

Попитан може ли този гръб да е толкова голям, че седем служители да си затворят очите, Савов отговори: „Служителите в полицията изпълняват заповеди“.

По думите на Савов има липса на респект към правилата и закона. „Законът е за да се спазва. Законодателството ни не е лошо, просто не се спазва. Силата на закона е в неотменимостта на наказанието – извършваш нещо и знаеш, че ще си наказан“, каза той.

„Проблемът е в закона - последните поправки не бяха приети“, каза от своя страна бившият автомобилен състезател Румен Дунев. Той даде пример с Германия. „Там има закони и не е трудно да бъдат копирани и да се случват и у нас“, смята той.

Според Алекси Кесяков, бивш началник на „Пътна полиция“, трябва да се направи работна група и да се вземат всички закони в ЕС и да се промени кардинално всичко. „Глобална промяна в закона няма“, каза той.

„Това, че колегата е добре, е късмет. Следващият път може да не е така, може да го няма“, каза Стойо Стоев от Съюз „Таксита“.

ОЩЕ: Въпреки всички нарушения, престъпления и наркотици: КАТ не знае защо Георги Семерджиев е бил на свобода

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес