Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И министерства печелят от дискотеките в Студентски град

03 април 2012, 19:55 часа • 9156 прочитания
Реклама

Не само университетите печелят от превръщането на библиотеките в дискотеки в Студентски град. Оказва се, че министерствата на образованието и на спорта, чрез свои търговски дружества, също са дали под наем имоти, в които се лее алкохол, съобщава btvnews.

Така, например, сграда, строена за младежки дом, в момента е една от най-оборотните дискотеки в столичния район, предназначен за студенти. Стопанисва се от държавното търговско дружество "Студентски столове и общежития", а едноличен собственик е Министерството на образованието.

От няколко години дружеството води съдебни спорове за собственост на сградата, след реституцията на земи в Суденствки град. И преди съдебните саги обаче, младежкият дом е бил дикотека, а месечно дружеството е печелило по 7 хиляди лева от наем.

„Обектът е бил такъв. Ние не сме променили предназначението само и единствено, за да търсим облага от обекта. А реално погледнато, вие сами виждате, че Студентски град не е това, което трябва да бъде”, обяснява Илияна Бешкова, ръководител на финансов отдел в "Студентски столове и общежития".

Дружеството вече е взело решение да обърне настоящата тенденция на 180 градуса и да превърне дискотеката в библиотека след приключване на делата.

И в Зимния дворец има две дискотеки, а помещенията се стопанисват от дружество, собственост на спортното министерство. Парите от наем се използват за ремонт на спортните зали. Месечният наем от дискотеки е около 30 хиляди и е основен финансов източник на дружеството.

 

 

Деян Георгиев
Деян Георгиев Отговорен редактор
Новините днес