Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гонят Ахмед Доган от сараите в Росенец и "Бояна"

29 август 2024, 17:49 часа • 12730 прочитания

Бившият министър на транспорта Данаил Папазов е наредил на Ахмед Доган да напусне веднага т.нар. Боянски сараи и лятното имение в Росенец.

Папазов го прави с писмо до медиите, което е цитирано от БНТ.

В него пише, че имотите са собственост на дружествата „Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ (на които той е представляващ и краен собственик чрез фирма „Сигда“), а Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Още: Илхан Кючюк в “Студио Actualno”: Чакъров ще утвърждава листите на ДПС, не Пеевски (ВИДЕО)

"Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне", категоричен е Папазов.

Преди дни Доган беше отстранен от Папазов и като член на съвета на директорите на ТЕЦ "Варна". Още: Момчето не иска да си отива. Но ще му се наложи

Паралелно Папазов е предприел аналогични действия да отстрани Доган и от управата на още едно дъщерно дружество на "ТЕЦ Варна" - охранителната "Електрик секюрити", създадена през 2020 г. (около времето на протестите и десанта на Христо Иванов в "Росенец"), която по последни данни в АПИС има около 40 служители. Там също Доган е освободен с решение на Папазов в ролята му на изпълнителен директор на теца.

Припомняме, че Папазов беше директор на пристанище "Варна" когато през 2001 година тогавашният министър на транспорта Пламен Петров назначава Делян Пеевски за парламентарен секретар и му възлага да оглави борда на "Пристанище Варна" ЕАД. По-късно Пеевски е освободен от поста, защото няма необходимото образование.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес