Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гледайте музикалния дуел между "Акага" и "Обичайните заподозрени" на "Аз съм София"

18 септември 2024, 12:20 часа • 493 прочитания

В деня на дуелите (21 септември) на фестивала "Аз съм София", който ще е с вход свободен за всички столичани и гости в дните от 19 до 23 септември пред НДК, очаквайте най-големия музикален дуел между рицарите на китарите, барабаните, гласовете и духовите инструменти.

Онази битка която ще ви накара да се усмихнете, да пеете, да танцувате и да скачате от настроение и емоция, е битката между групата "Обичайните заподозрени" с Иван Лечев и Стефан Вълдобрев и група "Акага". Страхотно удоволствие за всеки меломан и за всеки столичанин - да чуе музиката, която обединява дълбочината и философията на "Обичайните заподозрени" с неустоимата танцувална енергия и духовите инструменти на "Акага".

Още: "Аз съм София" представя: Клавирен рецитал на София Меликян на 20 септември

Какво ще представлява музикалният дуел

Този музикален дуел ще пресъздаде на сцената две различни музикални вселени, където ще се преплитат и ще се създадат нови и вълнуващи версии на вече любими песни. За първи път групите ще се надсвирват и ще си разменят парчета, ноти и текстове. Публиката ще се наслаждава както на познатите мелодии и звуци, така и на новите интерпретации, изпълнени с творчество и енергия. Те наистина го могат и ще ни го покажат на сцената пред НДК по време на най-градския фестивал "Аз съм София".

Още за "Аз съм София"

На фестивала може да се включите в литературните маршрути и четения, в брейк битките и изпълненията на бийтбокс. Ще има кино с филма "Ваклуш" и с филми за София, стендъп комедия с македонката София Ристевска; концерт на Вяра Панталеева, хора с българска и гръцка музика, стари градски песни и събитие за деца - изобщо неизброими моменти, гости и мероприятия за столичани, които да посетите от 19-23 септември, когато ще има и фермерски пазар с екологични продукти и занаятчийски стоки на алеите при фонтаните.

Началото на фестивалната инициатива започна с флашмоб и нов аранжимент на известната песен от 1968 г. на Емил Димитров "Ела в София". На стадион "Юнак" се събраха "Акага" и Стефан Вълдобрев с китаристи ентусиасти от всякаква възраст, за да възродят една песен символ и да поканят публиката на най-новия градски фестивал.

Събитието е част от програмата "София празнува 17-ти септември", която обединява партньорски организации и Общината в десетки прояви през септември, посветени на Деня на София и се осъществява с подкрепата на Столична община - Календар на културните събития.

Цялата програма и отделни събития може да видите ТУК.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес