Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Мараджиев: Пускам уличното осветление в Стамболийски

11 февруари 2022, 17:00 часа • 3058 прочитания

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев съобщи в профила си във Фейсбук, че пуска уличното осветление в града. Ето какво написа той в профила си:

"ПУСКАМ УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ!

За всички, които си мислят, че общините, които най-много се оплакват, имат най-големи проблеми с непрозрачно харчене на бюджета, това просто не е вярно! Високите цени на газ и електрическа енергия са проблем на всички общини. Ежегодно нашите бюджетни харчове са проверявани от АДФИ и Сметната палата без забележки. Всяка година финансовите отчети са проверявани и заверявани от Сметната палата. Всичко това се изясни след срещата с министъра на финансите Василев и всички ние се надяваме да бъде по-скоро разработен конкретен механизъм за компенсация на общините. Винаги съм защитавал интересите на община Стамболийски и затова са тези писма до министерството на финансите за финансова подкрепа, за да можем да продължаваме с видимите резултати, които ще иска всеки един жителите на общината и през следващите години. Искам по-висока изравнителна субсидия, по-висока капиталова субсидия, а подпомагането за газ и ток е крайно необходимо за нашето оцеляване. Едно предложение вече се обмисля от финансовото министерство. Дано и друго мое предложение - за 20 процентно възстановяване на ДДС на общините, също бъде чуто. Тогава наистина ще повярвам, че някой иска децентрализацията, за която всички кметове мечтаят. От днес започваме поетапно пускане на уличното осветление в целия град и във всички населени места на общината. Това става, след като предложенията ни бяха чути от правителството и в очакване писмата, които виждате на снимките, да бъдат разгледани от министерството на финансите. До няколко дни ще светнат всички улици през цялата нощ.

СПЕЧЕЛИХ ИЗБОРИТЕ 2015-та СЪС СЛОГАНА: "ДА СПЕЧЕЛИШ НА ИНАТ!". СПЕЧЕЛИХ ИЗБОРИТЕ 2019-та СЪС СЛОГАНА: "НИЕ НЕ СМЕ НАЙ-ДОБРИТЕ, НО ПО-ДОБРИ ОТ НАС НЯМА!". А КАКЪВ ЩЕ Е СЛОГАНЪТ ЗА 2023-та? ИЗБОРИТЕ ЩЕ ГИ СПЕЧЕЛЯ ОТ ПЪРВИ ТУР, ТО Е СИГУРНО, ЗА СЛОГАНА ЩЕ ВИДИМ! НО ЗАСЕГА: "НЕКА БЪДЕ СВЕТЛИНА!"

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес