Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гарет Бейл влачи Тотнъм нагоре в класирането

26 февруари 2013, 11:02 часа • 8773 прочитания

Отборът на "Тотнъм" се изкачи на трето място в класирането на Висшата лига на Англия, след като спечели лондонското дерби с "Уест Хям" с 3:2, благодарение на два гола на своята звезда Гарет Бейл, единият от който в последната минута, предаде БГНЕС.

Уелският национал бе донесъл последните седем точки на своя тим с четири гола в последните три мача, а на "Ъптън Парк" продължи невероятното си представяне с попадение в 13-та минута, с което откри резултата. Домакините обаче не се стреснаха и още през първата част стигнаха до равенство в 25-та минута след точно изпълнена дузпа от страна на Анди Керъл. Именно нападателят на "чуковете" спечели дузпата, след като бе фаулиран от Скот Паркър.

След почивката възпитаниците на Андре Вилаш-Боаш заиграха по-силно, но противно на развитието на играта "Уест Хям" поведе след много добро изпълнение на Джо Коул в наказателното поле. Последва страхотен натиск на "шпорите", но вратарят на домакините Юси Яскелайнен бе отличен и направи редица страхотни спасявания. Все пак Гилфи Сигурдсон направи 2:2 в 76-та минута след разбъркване в наказателното поле, а в последната минута на редовното време Бейл донесе успеха на своя тим с феноменален изстрел от 25 метра.

По този начин Тотнъм излезе еднолично на трето място в класирането с 51 точки - две повече от четвъртия Челси. В следващия кръг "шпорите" приемат големия си съперник Арсенал на "Уайт Харт Лейн" в решаващ мач в борбата за топ 4. Уест Хям се смъкна до 14-то място с 30 точки - на шест от зоната на изпадащите.

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Гол за гол".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес