Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ердоган: Медиите да разкрият източниците си за ПКК

08 март 2013, 14:15 часа • 3459 прочитания

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган призова медиите да разкрият източниците си за изтеклите подробности около "мирния процес" с лидера на забранената Кюрдска работническа партия Абдула Йоджалан. В противен случай той заплаши сам да разкрие източниците, съобщава турският в. "Хюриет", цитиран от БГНЕС.

"Ако ние проявим търпение, приятелите от медиите може да разкрият източника на изтичането. Те знаят (източниците) и трябва да ги разкрият, но ние се нуждаем от търпение. Ако те не разкрият източниците, ние можем да го направим", заяви Ердоган на съвместна пресконференция с вицепрезидента на Суринам Робърт Амеерали в Анкара.

Турският премиер многократно осъди публикуването от турския вестник "Милиет" на документ, за който се твърди, че е написан на 23 февруари по време на среща между Йоджалан и трима депутати от партията Мир и демокрация на Имрали Исланд. Срещата била уредена в опит да се разреши кюрдския проблем.

"Ако така правите журналистиката си, засрамете се! Медиите отново ще кажат: "Премиерът ни атакува. Но всеки, който опитва да попречи на процеса вътре в медиите, е срещу мен и моето правителство", заяви Ердоган след изтичането на информацията.

"Не може да има неограничена свобода. Ако медиите са свободни до степен да публикуват информация, като нарушават национални интереси и се възползват от свободата, правителството също може да ги критикува в отговор", каза още Ердоган, но изтъкна, че правителството му е против цензурата.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес