Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама души са се удавили в морето край Слънчев бряг

22 август 2013, 11:43 часа
Реклама

Двама души са се удавили в морето край Слънчев бряг, съобщиха от ОД на МВР – Бургас.

Около 12.00 ч. в сряда, 2, август,в Районно управление "Полиция" - Несебър е получено съобщение за удавен в морето пред хотел "Нептун" в Слънчев бряг. Установено е, че мъжът е на 58 години от Варна, пристигнал в Слънчев бряг предния ден при свои познати.

По данни на негов приятел, който го придружавал на плажа, в деня на инцидента варненецът се оплакал от високо кръвно налягане. Трупът на удавения е откаран за аутопсия в МБАЛ - Бургас.

Също в сряда около 20.00 ч. в Районно управление "Полиция" - Несебър е получено съобщение за удавен в морето пред хотел "Синя перла" в Слънчев бряг. Установено е, че това е полски турист на 64 години, пристигнал в България на 16 август, настанен в хотел "Искър". Трупът е откаран за аутопсия в МБАЛ - Бургас.

Междувременно силно мъртво вълнение и високи вълни има по плажовете във Варна, съобщи БГНЕС.

Според поверията след 15 август, всяка година морето "се обръща" и взема жертви. От Водноспасителната служба заявиха, че мъртвото вълнение ще продължи почти до края на август.

Тази година морето отново взе жертви през летния сезон. Удавиха се много хора, къпейки се в морето край плажове без спасители.

Други пък не спазваха указанията на спасителите, не следяха и какъв флаг е посочен за деня. Преди дни само за 12 часа се удавиха 7 души по Черноморието.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес