Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Договорът за мача между Кличко и Поветкин вече е факт

02 юли 2013, 15:38 часа
Реклама

Контрактът за бой между Владимир Кличко и Александър Поветкин бе подписан и двамата боксьори ще се изправят един срещу друг на 5 октомври на Олимпийския комплекс в Москва, предаде БГНЕС.

Поветкин се явява задължителен претендент за среща със световния супершампион на WBA Кличко. Преговорите за провеждане на срещата продължиха повече от два месеца, но приключиха успешно. Бизнесменът Андрей Рябински обясни, че контрактите са одобрени от WBA и това е станало в последните дни на юни. Сега остава да се изчака месец октомври, когато ще се проведе историческия бой между двамата титани в бокса.

Междувременно Владимир Кличко изрази задоволството си от развръзката. "Много съм доволен, че въпросът за провеждане на боя е закрит", заяви украинецът. Феновете на бокса сега очакват с нетърпение сблъсъка между двамата олимпийски шампиони (Кличко триумфира на Олимпиадата в Атланта през 1996 г., а Поветкин на Игрите в Атина през 2004 г). Мениджърът на братята Кличко Бернд Бенте подчерта, че се очаква невероятно борба между двама велики атлети, олимпийски шампиони и победители в супертежка категория.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес