Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Депутатите да се върнат на работа и да поправят законите“: Призив на организатор на протестите срещу домашното насилие

01 август 2023, 09:05 часа • 1452 прочитания

Депутатите да прекъснат ваканцията си и да се върнат на работа, за да поправят закона, в който има много пробойни. Това призова една от организаторките на масовите протести в понеделник срещу насилието над жени Силвия Стойчева в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: "Насилието е масово": Младо момиче от протеста "Нито една повече" с личен разказ

"Общественият договор с изпълнителната и правосъдната системи е счупен. Стигнали сме момента, в който трябва да разберем, че шамарът не е просто шамар”, категорична бе тя.

По думите ѝ обществото трябва да бъде нетолерантно към всякакъв вид агресия.

Диана Стоева е приятелка на убитата и намерена в куфар преди години Евгения Владимирова. Тя сподели, че бащата на съпруга на жертвата, който е съучастник в жестокото убийство, е пуснат на свобода под парична гаранция. По думите на Диана това е пропуск в законодателството и трябва да бъде променено.

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов беше категоричен, че обезобразяването, каквото несъмнено има в случая с 18-годишното момиче от Стара Загора, се квалифицира като средна телесна повреда.

Той обаче каза, че промени в закона не е добре да се правят под въздействието на емоции.

"Що се отнася до упреците към съда – мисл я, че в случая те са твърде преждевременни. Много малко хора забелязват факта, че съдът е накрая на събитията, а не в началото. Преди съда има семейство, училище, църква. Всички те къде са?”, коментира Йорданов.

ОЩЕ: "Не излизам сама": Заплашват жената, съобщила за насилието над 18-годишното момиче от Стара Загора

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес