Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цачева: Извънпарламентарните партии трябва да получават субсидии

01 юли 2013, 14:45 часа • 7246 прочитания

Народният представител от ПП ГЕРБ – Цецка Цачева, заяви че категорично възразява срещу премахването на субсидиите за извънпарламентарните партии, съобщава БГНЕС.

„Категорично възразяваме само парламентарно представените партии да получават субсидия”, каза Цачева.

Начинът, по който се финансират към момента политическите партии, считаме за удачен, тъй като той преодолява неяснотите, задкулисието и онези порочни практики на нерегламентирано финансиране под масата, каза още Цачева. ГЕРБ ще предложи запазване на субсидиите на извънпарламентарните партии, тъй като този модел дава възможност на всички политически партии да развиват организационна политическа дейност, продължи тя. Същото се отнася и за възможността, там където общините и държавата разполагат с недвижими имоти в населените места, които могат да се предоставят не само на парламентарните, но и на извънпарламентарните партии, каза още депутатът от ГЕРБ.

Ние обмисляме да бъде намален размерът на субсидията за парламентарно представените партии, съответно това ще повлияе и за извънпарламентарно представените, каза още Цачева.

ГЕРБ не са променили намерението си да се върнат в парламента. Според тях този парламент е изчерпал своето доверие и това е причината те да не влязат в залата. Цачева потвърди първоначално обявеното от партията намерение, че депутатите ще се върнат в пленарната зала единствено и само за разглеждане на промените в изборното законодателство.

Тя коментира и върнатия от председателя на парламента Михаил Миков законопроект за промени в Изборния кодекс като каза, че в мотивите си той е записал, че не може да индивидуализират вносителите, както и това, че не са били номерирани страниците и текстът не може да се следи. Цецка Цачева заяви, че депутатите от ГЕРБ ще се съобразят изцяло с указанията на председателя на парламента, ще номерират страниците и отново ще внесат техния законопроект.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес