Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борбата за оцеляване - хляб и зрелище

13 април 2013, 00:01 часа • 6035 прочитания

Хубавият съботен следобед е гаранция и за хубав футбол, а когато става въпрос за Висшата лига на Англия шансът да си прекарате добре се увеличава драстично. Добавете и една прогноза в „Гол за гол” и нещата стават съвсем розови – във всеки смисъл на думата.

Астън Вила – Фулъм, 17:00 часа


Седем мача за „котиджърс” и шест за Вила до края на първенството, а спасението все още не е сигурно. Това важи най-вече за домакините, които са само на 2 точки от зоната на изпадащите, при това „Уигън” е с мач по-малко и ако спечели, минава пред Вила. „Фулъм” пък е на 8 точки пред изпадащите, но една по-неприятна серия в последните мачове може да доведе за неприятности. А в Англия е стара максима, че са необходими поне 40 точки за спасение – отборът на Бербатов е с 39 пункта и е хубаво да си вземе навреме своето, за да няма треперене накрая.

Опасността от изпадане определено накара „Астън Вила” да се впусне във финален спринт – тимът спечели 9 точки в последните си пет мача, като загуби единствено от гигантите „Манчестър Сити” и „Ливърпул”. „Фулъм” пък взе 10 точки в последните си пет мача, като падна в предния мач – при гостуването на „Нюкасъл”, при това с гол в 93-тата минута.

В преките двубои между двата тима „Астън Вила” е малко по-силният отбор исторически погледнато. Този сблъсък обаче се характеризира с домакинския фактор – отборът-домакин обикновено печели. „Фулъм” няма победа като гост на „Вила” вече в 12 мача – всъщност във Висшата лига „котиджърс” още чакат успех над „Вила” като гост, след като последният им е през 1966 година с 5:2.

По отношение на съставите проблемите са повечко пред мениджъра на „Астън Вила” Пол Ламбърт. Той няма да може да разчита на ветерана Ричард Дън, на младия полузащитник Гари Гарднър, както и на Марк Олбрайтън. Възможно е освен Дън в защита да го няма и Киърън Кларк, което отново ще принуди Ламбърт да пуска нова четворка в отбрана. Добрата новина за „Вила” е, че Габриел Агбонлахор най-вероятно ще играе, тъй като е възстановен от проблемите си в бедрото.

За „Фулъм” липси също имат – Младен Петрич и Мамаду Диара са контузени, а Стив Сидуел е наказан. Ашкан Дежага пък скъса връзки в глезена и е аут до края на сезона.

Средните ставки в мача са много изравнени – 2.30 за „Астън Вила” при 3.30 за равенство и 3.50 за „Фулъм”.

Прогноза: X1

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес