Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанас Чобанов: Докато няма възмездие за ДС за такива като Пеевски, България остава в мъртва хватка

06 октомври 2021, 22:05 часа • 9592 прочитания

Отдавна казваме и натъртваме, че хората, които създадоха Делян Пеевски, са хората от Държавна сигурност. Вижте кой му е адвокат - Александър Ангелов. Чий син е - на Параскев Параскевов, който е полковник от ДС, бивш вътрешен зам.-министър на Жан Виденов. Това заяви разследващият журналист и главен редактор на Bird.bg Атанас Чобанов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком.

Вижте кои са хората, които са оторизирани да бъдат управители на Булгартабак - Гено Андреев, който е син на Румен Андреев. Вижте с кого Делян Пеевски започна кариерата си - Илия Павлов. Кой доведе царя - агент Румянцев. Кой ходи да го доведе от Мадрид - двама агенти Сава и Иван (Каракачанов и Доган), допълни Чобанов. "Докато няма лустрация и тези хора не бъдат натикани в ъгъла, даже в затвора бих казал, няма България да се измъкне от тази мъртва хватка", коментира още той.

"Международният консорциум публикува отзвук за случващото се и Пеевски заема много лично място. Може би защото ДАНС реагира бързо и го привика на разпит и това получи медиен отзвук. Такива хора като Пеевски, такива задкулисни играчи, които в продължение на години олицетворяват корупцията, че даже САЩ да го санкционират по Магнитски. Разбирате ли за какъв национален резил става въпрос. ДПС е една креатура на ДС за усвояване на държавен ресурс като експлоатират етническия вот", коментира Чобанов.

Днес Делян Пеевски се яви на разпит в ДАНС след разкрития в международното разследване Досиетата Пандора, в което участват и журналисти от Bird.bg. Според документите Пеевски е собственик на три офшорни фирми, докато е бил депутат от ДПС.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес