Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ангелкова: Очакваме успешен зимен сезон

24 ноември 2016, 16:13 часа • 890 прочитания

Очакваме успешен Зимен сезон 2016 – 2017 година. Това каза министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова по време на среща-подготовка за зимния сезон в Банско.

Министър Ангелкова се аргументира, че се очаква успешен зимен сезон на базата на заявените чартърни полети, като сред туристите много са представителите от Ирландия.

Министър Ангелкова потвърди, че Банско наистина се превръща в целогодишен курорт, като това се дължи до голяма степен на туристическия бранш.

По думите й независимо от политическата ситуация в България, е важно всички да продължат да извършват своята дейност.

Ангелкова определи, че независимо от това, че за поредна година няма да бъде изградена втора кабинка в Банско, курортният град заема водеща позиция не само в Европа, но и в света. Ангелкова честити на кмета на Община Банско Георги Икономов поредните престижни награди и отличия, които заслужено е получил курортния град, предаде Фокус.

По време на срещата кметът на Община Банско Георги Икономов също отбеляза, че се очаква успешен зимен сезон, но не се ангажира с точни цифри за очакваната посещаемост. Икономов отново изтъкна на дневен ред липсата на решение за втори кабинков лифт в Банско. Той подчерта, че най-вероятно и тази зима ще се наблюдават опашки от туристи, въпреки голямата инвестиция за реклама на курорта.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес