Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

14 египетски ислямисти осъдени на смърт за атаки миналата година

14 август 2012, 19:12 часа • 2789 прочитания

14 ислямисти джихадисти бяха осъдени на смърт в Египет заради две атаки, при което загинаха седем души миналата година на Синайския полуостров, съобщи съдебен източник, цитиран от БГНЕС.

Съд в град Исмаилия, източно от Кайро, призна за виновни 14 мъже, членове на групата "Таухид и джихад" заради това, че нападнали през лятото на 2011 г. полицейски участък и банка в Ал-Арич, като убиха седем души, съобщи източникът. Съдът изпрати присъдата си на мюфтията на Египет, тъй като осъждането на смърт трябва да бъде разрешено от мюсюлманската религиозна власт.

14-те мъже бяха обвинени в принадлежност към групировката "Таухид и джихад". Те извършили две нападения срещу членове на полицията и на въоръжените сили и убили общо седем души – шестима членове на силите на реда и един цивилен.

Египет беше обхванат от несигурност след свалянето през февруари 2011 г. на президента Хосни Мубарак заради дезертирането на полицаи в редица райони. Проблемът е особено сериозен в Синай, където бедуинската общност е добре въоръжена.

Редактор: Калина Здравкова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес