Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В община Неделино няма електрозахранване и вода

11 март 2015, 16:30 часа • 9579 прочитания

В цялата община Неделино няма електрозахранване от дни, а вече и вода няма. Това съобщи за Радио „Фокус” – Смолян Фанка Георгиева – зам.-кмет на община Неделино. Само до четири населени места е отворен пътя и има достъп. Това са селата Крайна, Козарка, Еленка и Върлино.

По думите на зам.-кмета до вечерта се надяват да се отвори пътя и до село Средец. Вече е тръгнала техника към Кундево, в посока Златоград, а от Неделино е тръгнала към Средец. Георгиева каза още, че днес са изпратили кола за Оградна и Кундево, с медицинско лице и медикаменти, тъй като там има хора, които се нуждаят от инсулин, а снощи са снабдили село Изгрев с хляб, с лекарства и с памперси и млека за бебетата в населеното място.

Георгиева допълни, че в общината имат проблеми и с мобилните връзки. Тя изрази възмущение, че вече пети ден нямат никаква помощ от никъде, единствено местните служители на полицията и пожарната се опитват да помагат по всякакъв начин. Хората от селата без достъп се снабдяват с лекарства, като ходят пеша до място, до където може да им бъдат докарани с кола.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес