Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Девин санкционира фирмата за снегопочистване

10 февруари 2020, 11:51 часа • 6473 прочитания

Община Девин подготвя санкция за фирмата, извършваща снегопочистването на нейна територия. Причина за това са многобройни сигнали за непочистени и неопесъчени улици, съобщават от местната администрация.

„Зимното поддържане на общинската пътна мрежа в града и по населени места се извършва от "Виаконсултинг - 5" ЕООД. С дружеството е подписан договор за срок от пет години, считано от 20.12.2017 г. Според договора фирмата е длъжна да извършва снегопочистването, опесъчаването и поддържането на улиците в града и пътната мрежа до всички населени места през зимния сезон. На 5 и 6 февруари е констатирано, че въпросната фирма няма нужния технически и организационен потенциал, за да се справя с подобни ситуации“, се казва в съобщение на ръководството.

През последните няколко дни в община Девин постъпили многобройни сигнали на местни жители и кметове на села за непочистени и неопесъчени пътища и улици.

„Село Осиково остана в капана на снежната покривка, без фирмата да може да реагира, което постави в риск населението и провокира напрежение. След бързата намеса на ръководството на общинска администрация пътят за Осиково беше пробит. Предстои да бъдат направени констативни протоколи и да се наложат санкции на фирмата“, сочат още от местната управа.   

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес