Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 детски градини в Смолянско няма да работят през юли и август

04 юли 2014, 11:29 часа • 14213 прочитания

6 детски заведения в община Смолян са поискали съгласие за преустановяване на учебния процес през месеците юли или август. Това каза за „Фокус” Ангел Добриков – главен експерт „Образование” в община Смолян.

В ОДЗ № 6 „Зорница” - филиалът „Снежанка” ще преустанови учебния процес през месец юли и ще има сборна група за тези деца в основната сграда на ул. „Първи май”. През месец август пък децата от основната сграда, която ще бъде съответно затворена, ще могат да посещават филиал „Снежанка”, обясни Добриков и допълни, че така градината с едно разместване в месеците покрива необходимостта от обгрижване на децата.

Има информация и искане от ОДЗ № 11 „Митко Палаузов”, която ще преустанови образователно-възпитателния процес през месец август. Децата, които няма да могат да бъдат обгрижвани през този период и родителите им са заети, ще бъдат приемани в ОДЗ № 4 „Радост” в квартал Устово. Има искания и за преустановяване на учебния процес и в ЦДГ „Русалка” – село Търън, която ще почива през месец август, ЦДГ „Детелина” – село Широка лъка преустановява работа през месец юли и ОДЗ „Вела Пеева” – село Смилян преустановява учебно-възпитателен процес през месец август.

Временното затваряне през летния период винаги е съгласувано с родителите на децата и съответно, когато бъдат затворени градините в този период се извършват текущи ремонти, хигиенизиране на базите и подготовка за новата учебна година. „Това е един рутинен процес, който всяка година върви и се прилага като практика в детските заведения в община Смолян”, посочи Добриков.

Големите детски заведения, който има яслени групи, обикновено не затварят през лятото. Това са градини като ОДЗ № 2, 4 и 5, които винаги приемат деца при намаляване на броя на децата в сборни групи.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес