Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тейлър Суифт триумфално се завърна в TikTok

12 април 2024, 09:11 часа
Реклама

Песните на Тейлър Суифт се завръщат в TikTok, след като нейният лейбъл спря да лицензира съдържанието си за китайското приложение. Завръщането на музиката ѝ на 12 април предхожда излизането на новия ѝ албум "The Tortured Poets Department".

Въпреки че много от песните на Суифт - включително "You Belong With Me" и "Cruel Summer" - отново са достъпни за потребителите, които могат да ги добавят към своите видеоклипове, музиката, принадлежаща на други изпълнители на Universal, все още не е пререгистрирана. Възможно е това да се дължи на факта, че за разлика от други изпълнители Суифт притежава авторските права върху музиката си съгласно условията на договора с Universal от 2018 г. В някои доклади се изказваха предположения, че Суифт е сключила отделна сделка с TikTok.

Още: Братя Домусчиеви са по-богати от Тейлър Суифт

Спорът между Universal и TikTok

Снимка: Getty Images

През януари Universal Music изтегли песни на свои изпълнители, включително на Риана и Ариана Гранде, позовавайки се на спор за лицензиране. Причината е, че много изпълнители се оплакват от неадекватни плащания на авторски възнаграждения от TikTok.

В отворено писмо, публикувано на 30 януари, Universal заяви, че "в крайна сметка TikTok се опитва да изгради бизнес, базиран на музика, без да плаща справедлива стойност за музиката", припомня БГНЕС.

Още: "Няма да танцувам": Олаф Шолц си направи TikTok

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес