Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След вълната от обвинения в насилие: Пъф Деди продаде компанията си

06 юни 2024, 10:33 часа

Американският рапър и продуцент Пъф Деди, който в момента се подвизава с псевдонима Шон "Диди" Кумс, продаде дяла си от медийната компания Revolt, предаде Асошиейтед прес. Той я основа преди повече от десетилетие. Дяловете на Кумс, който беше председател на Revolt, бяха напълно изкупени и оттеглени, съобщи базираната в Лос Анджелис компания в изявление на своя уебсайт. От Revolt не разкриват колко е платено на Кумс за дяла му в компанията за хип-хоп новини и развлечения, която той основа през 2013 г.

В изявление главният изпълнителен директор Детавио Самюълс отбеляза, че когато се е присъединил към дружеството през 2020 г. е осъзнал, че мисията им "е по-голяма от който и да е човек“. Revolt обяви и нова структура на собственост, която ще даде на служителите дялово участие, пише БТА.

Пари за съдебни дела?

Снимка: Getty Images

Този ход идва в момент, в който репутацията на Кумс е опетнена след няколко съдебни дела, заведени в края на миналата година. В тях са повдигнати обвинения в сексуално посегателство и изнасилване от страна на един от най-разпознаваемите хип-хоп изпълнители и продуценти.

Още: След записа с побоя: Пъф Деди с нови обвинения за сексуално нападение

През ноември дело срещу него заведе аренби певицата Каси, която твърди, че е била подложена на дългогодишна злоупотреба, включваща побои и изнасилване. Кумс уреди делото с Каси, чието пълно име е Касандра Вентура, няколко дни след подаването му. През май 2024 г. обаче CNN пусна запис, на който се вижда как рапърът бие и влачи за косата Касандра, а това предизвика вълна от възмущение по адрес на Пъф Деди.

Още: "Поведението ми е непростимо": Пъф Деди се извини след видеото с насилие над Каси (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес