Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След тежкото падане: актьорът Иън Маккелън спира работа

02 юли 2024, 10:34 часа
Реклама

Британският актьор Иън Маккелън ще се въздържи от турне в ролята на Джон Фалстаф, докато се възстановява след падането от сцената, съобщиха Ройтерс и АП. Пиесата "Player Kings" по първа и втора част на "Хенри IV" от Шекспир се играе в лондондския Уест Енд от април. Иън Маккелън падна от сцената на 17 юни по време на бойна сцена и беше откаран в болница.

"Две седмици след инцидента ми на сцената нараняванията ми се подобряват ден след ден", казва Иън Маккелън в изявление. "С най-голяма неохота приех лекарския съвет да се посветя на пълното си възстановяване, като не работя междувременно". 

Дейвид Семарк, дубльорът на Маккелън, който завърши спектакъла в Лондон през вечерта на инцидента, ще играе ролята в Бристол, Бирмингам, Норич и Нюкасъл, съобщиха продуцентите.

Още: Над половината българи нито се интересуват от театър и кино, нито ходят в библиотеки

Маккелън и дългогодишната му кариера

Снимка: Getty Images

Иън Маккелън се изявява в театъра от 1961 г. Той е играл Ричард III, Крал Лир, Макбет и други роли през 60-годишната си кариера.

Ветеранът се сдобива със световна популярност с ролята на Гандалф в трилогиите "Властелинът на пръстените" и "Хобит", както и като Магнито във филми от поредица "Х-Мен". Носител е на награда "Тони", няколко театрални отличия "Лорънс Оливие" и е номиниран за два "Оскара" и няколко награди БАФТА, припомня БТА.

Още: Актрисата Ивана Керанова: Изкуството е голямо, има място за всички

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес