Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шакира съсипа "Барби": Този филм кастрира мъжете

03 април 2024, 09:49 часа

Колумбийската суперзвезда Шакира заяви, че двамата ѝ синове "абсолютно ненавиждат" филма "Барби", защото е "кастриращ", и добави, че отчасти е съгласна с това. Шакира сподели мнението си за филмовия блокбастър от 2023 г. в интервю за списанието за красота "Allure", като заяви, че предпочита попкултурата, "когато се опитва да овластява жените, без да отнема на мъжете възможността да бъдат мъже, да защитават и подкрепят".

Певицата, носителка на "Грами", има двама сина - Милан, роден през 2013 г., и Саша, роден през 2015 г. от бившия си партньор - испанският футболист Жерар Пике.

Още: Шакира призна: Връзката с Жерар Пике замрази кариерата ми

"Синовете ми го мразеха. Смятаха, че това е кастриращо. И аз съм съгласна до известна степен", казва тя. "Аз отглеждам две момчета. Искам и те да се чувстват силни, като същевременно уважават жените. Вярвам, че трябва да дадем на жените всички инструменти и доверието, че можем да правим всичко това, без да губим същността си, без да губим женствеността си", продължава певицата в интервюто.

Снимка: Getty Images

"Смятам, че мъжете имат определена цел в обществото, а жените имат и друга цел. Ние се допълваме взаимно и това допълване не бива да се губи", добави Шакира.

Феноменът "Барби"

"Барби" се превърна в културен феномен миналото лято, като събра над 1,4 млрд. долара в боксофиса и предизвика широки разговори за специфичната си марка феминизъм. Филмът на Грета Геруиг започва в матриархалното общество на Барбиленд, преди Барби и Кен, изиграни съответно от Марго Роби и Райън Гослинг, да се отправят към реалния свят, където Кен открива патриархата и се опитва да го приложи у дома. С тези явни феминистки теми филмът надхвърля рамките на киното и се превръща в политическо и културно събитие, предизвиквайки много дискусии, пише БГНЕС.

Наскоро в публичното пространство се появи важна информация относно продължението на "Барби".

Още: Марго Роби с тежки думи за липсващата номинация за "Оскар"

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес