Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Селин Дион откровено за модата, болестта и надеждата за чудо

23 април 2024, 07:57 часа

Селин Дион разказа за модния си избор при появата си на наградите "Грами" през 2024 г.

Реклама

По време на неотдавнашно интервю за "Vogue" за поредицата им "Life in Looks" 56-годишната канадска попзвезда се върна назад към стила си през годините и разказа за палтото цвят горчица на Valentino, което носеше на церемонията по награждаването. "Беше ми много нервно, но в същото време беше и голяма чест", каза тя пред изданието за изненадващото си появяване на наградите "Грами" през февруари. "Тази магия. Това вълнение. Да видиш феновете, да видиш тълпата. Да видя отново шоубизнеса".

Още: Въпреки болестта: Селин Дион все още иска да се върне на сцената

Селин Дион на наградите "Грами"

Снимка: Getty Images

За петкратната носителка на "Грами" (която се бе доверила на стилиста на знаменитости Лоу Роуч за вечерта) палтото имаше не само стилно, но и емоционално послание - Дион сподели пред "Vogue", че се е чувствала по-добре, когато е имала за какво да се хване, докато излиза на сцената. След това певицата изпълни песента си от 2019 г. "Imperfections" (Несъвършенства).

Излизането ѝ на сцената на церемонията е една от малкото публични изяви на Дион през последните няколко години, след като през 2022 г. ѝ бе поставена диагноза за рядкото и нелечимо неврологично заболяване синдром на скования човек (SPS). Тя излезе в Crypto.com Arena в Лос Анджелис, за да представи албума на годината със сина си - 23-годишният Рене-Шарл Анжелил, който я придружаваше, за да получи бурни овации от изпълнената със звезди публика. Самата Дион печели тази награда за първи път преди 27 години.

Още: Документален филм за Селин Дион разкрива подробности за заболяването ѝ (СНИМКА)

Снимка: Getty Images

"Болестта ми отне много. Но синът ми Рене Шарл дойде и ми даде своята подкрепа. А да връча наградата за албум на годината на Тейлър Суифт беше чест, защото тя изживява своя пик, а аз съм тази, която ѝ я връчва. Но винаги е много, много трогателно, когато имаш бурни овации", допълни Дион.

Наскоро източник разказа пред "People" колко сериозно е било планирано участието на Дион на наградите "Грами". "Това беше невероятна вечер за нея. Тя се справи добре и надеждата е, че може да продължи да прави повече неща и да се върне по-лесно в живота", казва източникът. "Всички я спираха. Тя имаше прекрасна среща с Опра и пя със Стиви Уондър. Те просто се забавляваха", споделя още източникът.

Още: Състоянието на Селин Дион се влошава: Вече губи контрола над мускулите си

За модата и първия успех

Снимка: Getty Images

Дион също така наскоро бе гост и на "Vogue France", където обсъжда как се е променил стилът ѝ през десетилетната ѝ кариера. "Не бих казала, че си сътруднича с дизайнерите, тъй като това би било много претенциозно от моя страна. От друга страна, мога да кажа, че през целия ми живот майка ми е кърпила чорапогащниците, пуловерите, палтата и ръкавиците ми, всичките ми неща за зимата. Бях голяма късметлийка, защото имах 13 братя и сестри и получавах ръчно изработените дрехи на всички", казва звездата.

Още: Силна: Селин Дион се появи на обществено събитие след новината за тежката ѝ болест (ВИДЕО)

"След първия ми албум на английски език успях да си купя дрехи от дизайнери и започнах да чета модни списания", продължава тя, обсъждайки първите години от кариерата си, след като през 1990 г. издава първия си албум на английски език "Unison". "Поглезих се с яке на Лагерфелд по същия начин, по който хората си купуват диаманти".

Да чакаш чудо в медицината

Снимка: Getty Images

На друго място в интервюто Дион говори за лечението си от SPS, две години след като за първи път обяви диагнозата си. "Не съм победила болестта, тъй като тя все още е в мен и винаги ще бъде. Надявам се, че ще намерим чудо, някакъв начин да я излекуваме с научни изследвания, но засега трябва да се науча да живея с нея.

Пет дни в седмицата се подлагам на спортна, физическа и вокална терапия. Работя върху пръстите на краката си, коленете си, прасците си, пръстите на ръцете си, пеенето, гласа си... Сега трябва да се науча да живея с това и да спра да се съмнявам в себе си", завършва Дион, цитирана от БГНЕС.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес