Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Режисьорът Емир Кустурица е бил в болница

04 март 2023, 07:36 часа

Световноизвестният сръбски режисьор и музикант Емир Кустурица е бил хоспитализиран със счупен крак, а след това е бил опериран в Института по ортопедия в Белград. Той е получил травма след лошо падане върху лед в планинския курорт Мокра гора и ще трябва да работи в гипс по време на XXI международен кинофестивал за филмови дебюти "Духът на огъня" в Ханти-Мансийск, Русия, който се случва между 3 до 6 март.

През есента на 2022 г. Емир Кустурица стана президент на фестивала. Режисьорът на култовите филми "Баща в командировка", "Ъндърграунд", "Черна котка, бял котарак" е сред малкото звезди на културата и шоубизнеса, които все още подкрепят режима на Путин и охотно гостуват в Русия, пише Сега. 

"След толкова самолети, хеликоптери, камиони, стотици хиляди километри, 950 концерта и всичко, което ми се е случвало в живота, няма нищо по-логично от това подобен инцидент да ми се случи не на някое важно и значимо място, а на обикновено стълбище. Иронията на живота е, че последното стъпало те доближава до подхлъзването, при което дясната ми китка се обърна на 180 градуса", споделя режисьорът.

В началото на февруари известният режисьор обяви, че има намерение да заснеме филмова трилогия по произведения на класика на руската литература Николай В. Гогол. Произведенията от наследството на писателя, които го интересуват, са "Повест за това как Иван Иванович се скара с Иван Никифорович", "Каретата" и "Сорочинският панаир" – сами по себе си фантастични етюди за характерите и съвестта на хората, живели в Малорусия (историческа област, обхващаща североизточната част на днешна Украйна и съседни части от днешна Русия – б.р.).

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес