Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Посочиха кой актьор е с най-красивото лице на света (СНИМКА)

11 октомври 2024, 13:04 часа

Лицето на Арън Тейлър-Джонсън е избрано за най-красивото в света. Лондонският хирург Джулиан Де Силва определи топ идеалните мъжки лица, използвайки правилото за златното сечение. 34-годишният актьор зае първото място - пропорциите на лицето му са 93% перфектни.

Снимка: Getty Images

"Арън беше категоричният победител, когато всички черти на лицето бяха измерени по отношение на физическото съвършенство", коментира докторът.

Снимка: Getty Images

Още: Новият Джеймс Бонд е ясен: Ето кой актьор най-вероятно ще изиграе Агент 007

Кои са в топ 10

На второ място в класацията е звездата от сериала "Емили в Париж", 32-годишният Люсиен Лависконт, който отговаря на стандартите за красота с 92,41%. На трето място в класацията е 28-годишният Пол Мескал от новия "Гладиатор" (92,38%), а четвърто място зае Робърт Патинсън с 92,15%. 38-годишната звезда от "Здрач" беше обявена за най-красив за 2020 г. На пето място е актьорът, познат от сериала "Бавни коне", както и съпругът на Сърша Ронан - Джак Лоудън. В челната десетка влизат още Джордж Клуни, Никълъс Холт, Чарлз Мелтън и Идрис Елба.

Благодарение на метода на златното съотношение известният британски пластичен хирург и собственик на клиника "Джулиан Де Силва" ежегодно съставя класация на идеални лица сред известни мъже и жени. Преди пет години той обяви Бела Хадид за най-красивата жена, припомня БГНЕС.

А кой бе обявен за най-красив мъж през 2023 г.? Припомнете си ТУК.

Още: Закуска против стареене: Какво да ядем сутрин, за да изглеждаме с 10 години по-млади

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес