Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откровеното писмо, което Шинейд О'Конър написа на принц Хари

19 август 2023, 07:41 часа

По-малко от месец след смъртта на обичаната певица Шинейд О'Конър едно нейно писмо към принц Хари отново излезе на бял свят, за да напомни колко е важна битката и грижата за здравето на психиката ни.

Писмото се появи през 2021 г. и бе адресирано от О'Конър към Хари заради общата им съдба да загубят майките си в ранна младежка възраст. Майката на певицата загива в автомобилна катастрофа, а всички знаем как умря майката на Хари и Уилям. Разтърсена от признанията на младия британец относно мъката му, които сподели в документален филм на Apple, О'Конър решава да се обърне към своя "брат по съдба", макар и с аристократична кръв, чрез публикация в "Sunday Independent".

Какво пише в писмото?

Още: Тежките години на принц Хари в колежа: ниски оценки, марихуана и подигравки

"Като човек, който има психически проблеми заради травма от миналото, искам да ти кажа колко съм впечатлена от участието ти в поредицата на Apple. Ако мога така да се изразя - ти заби тази тема великолепно. Продължавай да блестиш!", пише О'Конър, адресирайки Хари. Разбирайки шока и болката да загубиш толкова важен човек неочаквано и така трагично, тя признава, че са нужни години, за да се възстановиш от подобно травматично преживяване. "Когато сподели гнева и яда си от смъртта на майка си, веднага те разбрах. И аз бях като теб. Сигурна съм, че всеки, който е губил близък по този начин, е точно като теб и мен. Да се освободиш от тази тъга чрез споделяне е най-доброто спасение. И много от нас оценяват това, което правиш", пише още О'Конър в писмото си.

Принц Хари и до днес страда от загубата на майка си, снимка: Getty Images

Певицата се възхищава на психическото здраве на принц Хари и смелостта така открито да говори за мъката си. Тя казва, че е сигурна, че принцеса Даяна би била много горда с него, защото се е превърнал в страхотен млад мъж, който има смелостта да говори за психическото здраве, пише Marca.

Още: "Открихме я изцяло неконтактна": Първи думи на полицията след смъртта на Шиниъд О'Конър

Припомняме, че в документална поредица принц Хари открито говореше открито за грижата за психиката и канеше различни гости.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес