Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От НАП са иззели къщата на Милко Калайджиев?

24 април 2023, 11:18 часа

В края на 2019 година стана ясно, че стотици къщи за гости, разположени на територията на България, ще трябва да върнат общо 46,4 млн. лв. като резултат от проверката на Държавен фонд "Земеделие". Става дума за обекти, които са направени с европари по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година.

Софи Маринова с кръшни танци на годежа на Лоренцо (ВИДЕО)

По всичко личи, че в тази бройка е и къщата на поп-фолк легендата Милко Калайджиев. НАП са насрочили дата за търг на имението – 15 май. Внушителната постройка се намира в свиленградското село Мезек, като търгът е с тайно наддаване. Първоначалната цена е 600 000 лева, а размерът на депозита за участие е 120 хиляди лева. Масивната къща е с площ от 340,93 кв.м. и се състои от два надземни етажа, полусутерен и други малки наземни постройки. Имотът има изграден водопровод, канализация, електрификация. Разполага с 5 комфортно и модерно обзаведени стаи.

Самият певец каза пред в. „България днес“: "С НАП водим дела от 3 години. Делата си вървят, ние ги съдим, след това те ни съдят и така. 284 къщи се въртим в този кръговрат. Няма нищо трагично и дори да ми вземат къщата. Не ме интересува и грам",

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес