Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Опаковка от лекарство на Елвис Пресли отива на търг

28 август 2024, 13:34 часа

Редки колекционерски лотове от света на музиката и киното, сред които златни пръстени, притежавани от Елвис Пресли, и писмо, написано от Брайън Уилсън от групата The Beach Boys, ще бъдат предложени на търг този уикенд, предаде Ройтерс. 

Търгът "Артефакти от Холивуд и музиката" на аукционната къща Kruse GWS Auctions включва над 400 предмета. Някои от тях са принадлежали на певеца Принс, певицата Алая и на Абигейл Фолгър, жертва на Чарлз Менсън.

Още: Култово интервю на Елвис Пресли, в което се шегува с екзалтирани журналисти (ВИДЕО)

Въздействащи предмети

Снимка: Getty Images

"На този търг има някои доста въздействащи предмети", каза Бриджит Круз от аукционната къща. Сред лотовете на търга има микрофон на Елвис Пресли, опаковка от лекарство с надпис "март 1977 г." и два златни пръстена, които се очаква да бъдат продадени между 35 000 и 60 000 щатски долара. 

Друг акцент сред предлаганите вещи на търга е ръкописно писмо на Брайън Уилсън от групата The Beach Boys до братовчед му Майк Лав, с когото са заедно в групата. Очаква се то да бъде продадено за поне 10 000 щатски долара. Онлайн търгът ще се проведе в събота, 31 август, съобщава БТА.

Още: Продадоха шкафчето на Коби Брайънт за близо 3 млн. долара

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес