Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Надеждата остава: Инфлуенсърката Валери Йорданова разказа за трудностите, свързани със забременяването

20 август 2024, 12:39 часа

През юли Ви споделихме, че една от най-популярните инфлуенсърки в България Валери Йорданова очаква първото си дете. Като влогърка тя реши да разкаже повече за трудностите в опитите си да забременее и как заедно с партньора ѝ Мартин са успели да се справят.

Още: Християна Лоизу показа новороденото си бебе (СНИМКА)

Надеждата побеждава неуспехите

В канала си в YouTube Валери и нейният парсньор споделиха подробности за неуспешните опити в забременяването и дългия път, през който са минали заедно в опит да сбъднат мечтата си. Трудностите започват през 2020 г., когато двамата взимат решение, че искат да имат дете. След няколко неуспешни инвитро процедури Валери дори е хоспитализирана заради усложнения. 

След третият опит за трансфер радостта от положителния резултат е кратка. Лекарите откриват, че бременността е "куха" – състояние, при което ембрионът не се развива. След тежък медикаментозен аборт Валери и Мартин са психически изтощени, а моментът е изключително тежък за двойката. Двамата решават да си дадат почивка и да се фокусират върху работата и планирането на следващото си голямо пътуване заедно.

Още: Рапърът Боро Първи стана баща (СНИМКИ)

Въпреки трудностите надеждата остава. През февруари тази година Валери и Мартин решават да направят нов опит за забременяване като инфлуенсърката преминава през още по-интензивен стимулационен протокол, който включва множество допълнителни инжекции. "След трансфера трябва да останеш неподвижен около двадесет минути. През това време започнах да си представям как ще изглежда животът ни с бебето и как ще ни промени в положителен план", казва тя. "Имах силното усещане, че този път ще успеем."  След двете седмици на очакване най-накрая Валери разбира, че е бременна. Въпреки положителния резултат предизвикателствата не спират, като Валери трябва да продължи с инжекциите за задържане на плода.

Още: "Чакахме го толкова дълго": Искра Донова за майчинството и движението като начин на живот (ВИДЕО)

Михаела Каръмова
Михаела Каръмова Отговорен редактор
Новините днес