Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Можем да преодолеем всичко: Дивна с разтърсващи признания за промените в живота ѝ (СНИМКИ)

19 март 2024, 16:40 часа

Вероятно няма човек, който да не знае чия е песента "И ти не можеш да ме спреш". Дивна – момичето, което започва музикалната си кариера от съвсем малка, израсна пред очите ни, а дебютната ѝ песен се чуваше от всеки ъгъл и се превърна в обичан хит за много хора. За крехката си възраст тя е преминала през много изпитания. Въпреки безспорния си музикален талант певицата не се е чувствала достатъчно добра в това, което прави. След инцидента от 2018 г., когато тя катастрофира по пътя Русе-София, изпълнителката се разминава без тежки наранявания, а нейната приятелка – моделът Кристин Илиева, серизоно пострада. Събитието преобръща живота на Дивна. В подкаста на Йонислав Йотов – Тото Дивна разказва, че е била на ръба да се откаже от живота и кое всъщност ѝ е помогнало да се справи психически.

Още: Първа поява на Тото след скандала с Тити Папазов (СНИМКА)

Сам ли предизвикваш съдбата си?

Певицата разказва, че дълги години е била против себе си и разкрива, че от малка изпитва необяснимо чувство за вина. "Продължавам да се отърсвам от едно чувство за вина, което от мъничка имам. И си дадох сметка, че това чувство за вина, което идва от това, че не си достатъчно добър за нещо, тази жертвеност, всъщност предизвиква много неща в моя живот, които отговарят на това чувство за вина." - откровена е Дивна.

Снимка: ToTo Yotov/YouTube, screenshot

След злополуката преди години тя изпада в апатично състояние, с което трудно успява да се справи. Пред Тото признава, че е била в период, в който е искала да захвърли живота, защото нищо не я е вдъхновявало. "Все едно си полумъртъв, няма живот в тебе и това е форма на отрицание и проява на вътрешна агресия към самите нас." - обяснява Дивна.

Да намериш спасението

Въпреки трудностите някак си тя успява отново да продължи напред. Впоследствие осъзнава, че трябва сама на себе си да прости за грешката си, за да живее нормално. "В един момент разбрах, че това е единственият начин да живея добре. Да проявявам благодарността, че съм жива и здрава. Започна желанието ми да осъществявам тази връзка с божественото, да бъда нещото, което да ми помага и да ме вдъхновява отново за живота." - споделя Дивна.

Още: "Музиката е моят живот": Михаела Маринова разказва за своето спасение (СНИМКИ)

"И се научих да бъда благодарна и за хубавото, и за лошото, защото разбрах, че няма хубаво и лошо, а че всичко е такова, каквото е. Това е единственото осъзнаване, което според мен може да даде на човек вътрешна свобода и вътрешен мир." - убедена е певицата. Днес, вече по-силна, Дивна вярва, "че всичко, което ни се дава, е, което можем да преодолеем. Щом ни се е случило и сме живи, можем да продължим напред."

Снимка: Дивна/Instagram

Михаела Каръмова
Михаела Каръмова Отговорен редактор
Новините днес