Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мистериозна вестникарска реклама загатва за нов албум на The Rolling Stones (СНИМКИ)

26 август 2023, 06:56 часа
Реклама

Феновете на The Rolling Stones се опитват да се сдобият с копия от лондонски вестник, след като стана ясно, че групата най-вероятно е поместила фалшива реклама, очевидно подшушваща за дългоочаквания им нов албум.

Старши редакторът на "Hackney Gazette" Саймън Мърфит заяви пред британските медии, че не е знаел за рекламата на фирмата за ремонт на стъкла "Hackney Diamonds", докато читатели не започнали да пишат и звънят с молба за колекционерски копия.

"Много е вълнуващо такава голяма група да обяви новия си албум в нашите вестници, особено по такъв загадъчен начин", добавя той. "Вече получих няколко имейла с молба за връщане на копия и без съмнение вестниците ще се превърнат в колекционерски предмети за музикалните фенове.", казва още Мърфит.

Още: Пол Маккартни и Ринго Стар се включват в новия албум на The Rolling Stones

Снимка: Getty Images

Повече за рекламата

Загадъчната реклама, която се появи и в "Islington Gazette", препраща към няколко от най-известните песни на групата, сред които "(I Can't Get No) Satisfaction", "Gimme Shelter" и "Shattered".

Смята се, че "Hackney Diamonds" е заглавието на новия албум на "Стоунс", за който се съобщава, че ще излезе през септември. Това ще е първият албум след смъртта на барабаниста Чарли Уотс.

"Hackney Diamonds" е английски жаргон за парчетата стъкла, които остават разпръснати по земята след обири с взлом.

Уликите, които подсказват за нов албум на групата

Снимка: Getty Images

Рекламата гласи: "Откриваме новия си магазин на улица "Маре" през септември 2023 г. Нашият дружелюбен екип ви обещава удовлетворение: когато кажете "дай ми подслон", ние ще поправим вашите счупени стъкла".

Уликите, че рекламата не е за добросъвестна фирма за ремонт на стъкла в Източен Лондон, включваха миниатюрна версия на прочутото лого на групата с устни, която да поставя точка на буквата "i".

В рекламата - изписана със същия шрифт, с който е изписан албумът на Стоунс от 1978 г. "Some Girls" - се казва още, че фирмата е създадена през 1962 г., а това е същата година, в която е създадена и The Rolling Stones, пише БГНЕС. Уебадресът също така препраща към звукозаписната компания на Stones Universal Music Group, която обработва каталога на групата.

Вестникът заяви, че компанията е свалила рекламата, която е била забелязана от наблюдателни музикални фенове по-рано тази седмица.

Още: "The Rolling Stones" заплашиха, че ще съдят Тръмп, ако не спре да ползва песните им в митинги

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес