Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Килиън Мърфи с тежко признание: Спрях да се храня за ролята си в "Опенхаймер"

23 юли 2023, 07:06 часа

Ако вече сте гледали един от най-чаканите филми за 2023 г. - "Опенхаймер" на Кристофър Нолан, то няма как да не ви е направило впечатление брутално слабото тяло на Килиън Мърфи. Самият Дж. Робърт Опенхаймер действително е бил много, много слаб и Мърфи е трябвало да го пресъздаде максимално достоверно.

Колегите на Мърфи разказват в различни интервюта, че той почти гладувал по време на снимките, за да може да изглежда достоверно в образа на физика. Британската актриса Емили Блънт, която влиза в ролята на екранна съпруга на Опенхаймер, разкрива, че дневната му дажба храна се състояла в един бадем. "Той имаше толкова грандиозна задача, заради която хапваше по един бадем всеки ден. Беше отслабнал много", споделя Блънт.

Снимка: Getty Images

Самият Мърфи също потвърждава думите ѝ. "Обичам да играя с тялото си, а Опенхаймер имаше много отчетлива физика и силует, които исках да изградя правилно. Трябваше да отслабна доста, защото той е бил много слаб, почти изтощен. Живеел е на мартини и цигари", разказва ирландецът, цитиран от Dir. Той обаче е категоричен, че режимът му със сигурност не е бил здравословен, дори го определя като опасен и не би го препоръчал на никого.

Според Килиън фокусът на медиите и зрителите не трябва да бъде върху това колко килограма е отслабнал заради ролята, но твърди, че интензивните снимки са го накарали да не се притеснява за това колко и как се храни. "Бях изпълнен с някаква луда енергия и някак преминах границата за това по колко се храня. Бях толкова вглъбен в ролята, че имах хипер енергия, което е добре, защото героят ми е бил също такъв. Той никога не е ял", обяснява още Килиън.

ОЩЕ: Ако "Барби" и "Опенхаймер" имаха дете. Вижте трейлъра на "Барбенхаймер" (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес