Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Керана и "Ку-Ку Бенд" отиват в bTV

05 септември 2024, 14:12 часа

Една от най-обичаните и успешни млади български изпълнителки Керана, е водеща на най-новата забавна музикална игра в ефира на bTV – "Коя е тази песен?". Предаването стартира с два епизода на 14 и 15 септември (събота и неделя) от 22:30 ч., които ще се излъчат веднага след ексклузивните епизоди на 11-тия сезон на "Гласът на България", чието начало също е в двата уикенд дни от 20:00 часа. Така bTV ще даде начало на есенния телевизионен сезон, а зрителите могат да се насладят на двойна доза музика и добро настроение с две предавания, две сцени, два бенда, нови водещи и едни от най-добрите български гласове и истински познавачи в света на музиката. 

Керана влиза в студиото на "Коя е тази песен?" и новото ѝ амплоа в компанията на великолепните музиканти от "Ку-Ку бенд", които се завръщат в ефира на bTV, а на рояла ще застане Евгени Димитров – Маестрото, който е и продуцент на играта.

Още: Издадоха името на победителя в "Игри на волята"?

"Намерихме си прекрасен музикант, артист и певец за водещ, и смятам, че в лицето на Керана имаме страхотно попадение. Новата музикална игра е българският вариант на световен телевизионен формат, който от няколко десетилетия шества по целия свят със страхотен успех. Щастлив съм, че bTV реши да я направи и в България", сподели Маестрото в интервю за "Тази сутрин" днес.

"Много съм щастлива и още не мога да повярвам какво точно ми се случва. Много е различно да съм водеща, бендът и участниците са страхотни и със сигурност ще е много забавно за всички зрители, които ще ни гледат!", вълнува се Керана преди старта на първия сезон на музикалната игра.

Още: "Островът на 100-те гривни" започва на 16 септември: Вижте точните правила на играта (ВИДЕО)

Правила на играта

Фотограф: Цецо Мирчев за bTV

Във всеки епизод на играта двама участници застават един срещу друг, за да познаят "коя е тази песен" само въз основа на няколко ноти, изпълнени от група на живо. Песните, които те трябва да разпознаят, обхващат всякакви жанрове, езици и десетилетия – от класически рок до българска естрада, новата вълна, съвременни световни хитове. За да спечелят, участниците трябва да победят съперника си с бързина и да отгатнат правилните песни в поредица от игри.

Самите състезатели са специално подбрани – хора с бързи рефлекси и познания в различни жанрове и периоди в музиката, с различни професии – архитекти, графични дизайнери, специалисти по анализ на данни, държавни служители, юристи, ветеринарни лекари и спортни мениджъри и др., които имат богат музикален вкус.

"Коя е тази песен?" ("Name That Tune") е американска телевизионна музикална игра, създадена през 50-те години и реализирана в над 27 държави на 4 континента. Собственост е на Prestige Entertainment, а в България се реализира от продуцентска компания 7/8, съобщават от bTV.

Още: Борис Солтарийски призна дали напуска "Ку-Ку бенд"

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес