Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кание Уест замина за Москва (ВИДЕО+СНИМКИ)

01 юли 2024, 10:30 часа

Американският рапър Кание Уест е на частно посещение в Москва, според руски медии, съобщава АФП.

Реклама

Ксения Собчак, бивш кандидат за президент на Русия, публикува кратко видео в Телеграм, което според нея показва американския рапър на покрива на известния търговски център ГУМ, гледащ към Червения площад. Според нея Кание Уест е в Москва, за да "отпразнува четиридесетия рожден ден на своя приятел Гоша Рубчински", моден руски дизайнер.

В руски медии се появиха предположения, че рапърът може да изнесе концерт в спортния комплекс "Лужники". ТАСС обаче обаче съобщи че в "Лужники" нямат информация за планове за провеждане на представление от американския рапър, така че посещението му не е обвързано с професионалното му развитие.

Още: Децата я подлудиха: Ким Кардашиян се заключва в банята, за да избяга от стреса

Уест, който обича диктаторите

Снимка: Getty Images

Кание Уест, който миналото е изразявал възхищението си от руския диктатор Владимир Путин, който е издирван от Международния съд в Хага за систематично отвличане на украински деца. Уест предизвика полемика в родината си и след като преди време похвали Адолф Хитлер.

Още: Кание Уест отваря собствено порностудио

Рапърът, който е известен и с модната си марка Yeezy, се превърна в парий в шоубизнеса, след като през 2022 г. направи серия от антисемитски изказвания. Няколко марки, сред които Adidas, GAP и Balenciaga, прекъснаха връзките си с него, припомня БТА.

Западните музиканти в по-голямата си част избягват Русия от началото на инвазията в Украйна през февруари 2022 г., която доведе до порой от санкции срещу Москва и сериозна криза в отношенията със Запада, отбелязва АФП. Но явно Кание Уест не е от тях.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес