Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как така филмът "Гладиатор" спечели десетки милиони, а дори още не е готов?

04 юли 2024, 09:17 часа
Реклама

Ридли Скот се завръща. От миналата година насам британският режисьор прекара значително време в Малта, където засне новия си проект - продължение на един от най-обичаните филми в историята: "Гладиатор".

Филмът, в който участват актьори като Пол Мескал и Педро Паскал, се развива години след оригинала. Снимките започнаха на средиземноморския остров още през миналата година. Продължението идва почти 25 години след оригинала, но като се има предвид неотдавнашното представяне на "Наполеон" (предишният филм на Скот), феновете се надяват да не бъдат разочаровани отново.

От първия трейлър на филма, излязъл през февруари, стана ясно, че продукцията ще е впечатляваща, но дали ще спечели сърцата на зрителите така, както направи първият филм - това няма как да се каже все още.

Още: Ръсел Кроу: Мъртъв съм, няма какво повече да кажа (ВИДЕО)

Спечелени милиони, а филмът още не е готов

Снимка: iStock

"Гладиатор 2" в момента е в период на постпродукция, а премиерната му дата се очаква да бъде през месец ноември 2024 г. Засега единственото, което този филм е направил, е... много пари. Това стана възможно благодарение на рекордните данъчни облекчения, които продукцията получи заради това, че е заснета в Малта.

Чрез Малтийската филмова комисия, която предлага на продуцентските компании до 40% възстановяване на парични средства, ако снимат в Малта, "Гладиатор 2" ще получи обратно 46,7 милиона евро или около 50,5 милиона щатски долара.

Печалбата е повече от необходима, като се има предвид, че според слуховете бюджетът на "Гладиатор 2" е между 250 и 310 милиона долара (удвояване на първоначалния бюджет от 165 милиона долара и превръщането му в един от най-скъпите филми в историята), съобщава БГНЕС.

Още: "Обикновено не се отнасят така с мен": Кейт Уинслет с награда за цялостно творчество

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес