Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Издадоха къде се снима новият сезон на "Игри на волята"

02 юли 2024, 10:55 часа
Реклама

През всички сезони досега приалити форматът "Игри на волята" се реализираше на южното Черноморие край устието на река Велека, където тестваше издръжливостта и уменията за оцеляване на участниците. Новият сезон обаче няма да се снима на добре познатите ни плажове край Царево. За първи път това не стана ясно от NOVA. За смяната на локацията се разбра от съобщение на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Варна.

Снимка: Игри на волята България/Facebook

Още: Кои са новите участници в "Игри на волята" 6? (СНИМКИ)

Има ли нарушения?

За пъри път "Игри на волята" ще се снима по най-северните плажове на българското Черноморие. Тази година екипът на предаването е избрал Дуранкулак, община Шабла,  за място на битките на арената. Това се разбра от съобщение на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Варна. От официалното съобщение стана ясно, че на 26 юни експерти на РИОСВ - Варна са изършили проверка във връзка с постъпил сигнал за нарушения на екологичното законодателство относно провеждане на телевизионния формат "Игри на волята" на територията на Община Шабла.

Още: Фифо от "Игри на волята" посочи коя е най-важната част в женското тяло

"При извършената проверка на терен не е установено увреждане на пясъчни дюни, както и сеч на дървета и унищожаване на защитени видове растения и животни. В района на площадките – предмет на игрите, не е установено нерегламентирано замърсяване с отпадъци." - се казва в съобщението. При извършването на проверката не е установено увреждане на пясъчни дюни, както и сеч на дървета и унищожаване на защитени видове растения и животни. "На площадките има разположени химически тоалетни.", съобщават още от инспекцията и допълват, че не са установени нарушения на режимите на защитени зони.

Още: Живот като от приказка: Мирела от "Игри на волята" в ново приключение (СНИМКИ)

Михаела Каръмова
Михаела Каръмова Отговорен редактор
Новините днес