Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето я Валерия Георгиева от "Ергенът" - защитник на животните, веган и успешен модел (СНИМКИ)

23 февруари 2023, 21:24 часа

Моделът Валерия Георгиева е една от отличаващите се дами във втория сезон на "Ергенът". Тя ще се бори за любовта на Евгени Генчев, но конкуренцията ѝ е доста сериозна. Въпреки младостта си обаче, Валерия се е справяла с доста предизвикателства в живота си, така че едва ли в телевизионното предаване ще ѝ бъде твърде трудно.

Валерия Георгиева е родена в Плевен през 1998 г. Започва пътя си на модел, когато е на 14 години и печели първия си конкурс за красота. Кариерата ѝ се развива бързо и тя има множество фотосесии и участия в България и Япония. Валерия е изявен защитник на животните и мечтае светът, в който живеем, да стане едно по-добро място за животинките около нас.

Работата ѝ в Япония я е научила на дисциплина и въпреки че е родена в България, тя усеща азиатската страна като неин втори дом. Първия път, когато Валерия отива в Япония, тя е впечатлена от професионализма на всички специалисти в модния бранш, с които работи. Не успява да свикне с японската кухня и е категорична, че няма да се върне пак там. През 2019 г. обаче работата ѝ отново я отвежда в Япония, където българката прекарва 4 месеца - два месеца в Осака и два в Токио. В интервюта кандидатката за сърцето на Евгени Генчев споделя, че явно хората се променят и тя е заобичала тази страна.

Най-странната фотосесия, която е правила, е на различни модели сватбено кимоно. Кимоното е традиционен символ на Япония и жените го носят по различни поводи. Моделката споделя, че носенето на кимоно не е никак лесно, защото тази дреха е тежка и се ходи трудно с нея. Първия път, в който облича кимоно, то е толкова стегнато, че Валерия Георгиева припада по време на фотосесията.

Изваяната си фигура младият модел първоначално поддържа чрез плуване и танци, но постепенно се пренасочва към фитнеса, където предпочита редовните високоинтензивни тренировки. Паралелно с тренировките, Валерия спазва и стриктен хранителен режим. Цял живот Валерия е била вегетарианка, а през 2018 г. решава, че иска тотално да изключи животинските храни и става веган.

През 2015 г. Валерия Георгиева и нейна приятелка основават собствена организация за защита на животните. Тя споделя, че още от малка е искала да помага на животните и с тази организация е сбъднала мечтата си. През 2019 г. организацията ѝ се грижи за над 50 кучета, като разчита на дарения, с които да се покриват многото медицински манипулации, необходими за спасяването на животинките.

Валерия Георгиева казва, че човекът, който ѝ служи за модел за подражание, е Бриджит Бардо, която освен актриса, е успешен модел и световноизвестен защитник на животните.

Преди дни моделката се включи в благотворителната кауза "Европа без ценни кожи". Разгледайте фотосесията ѝ тук.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес