Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Елена Петрова: Във "Вила Роза" са ползвани предсказания на баба Ванга (снимки)

03 декември 2013, 11:54 часа

"Вила Роза" е първият български психотрилър с елементи на мистерия. Опитали сме се да играем с много внушение, крайности и мистерия”, каза пред Нова телевизия актрисата Елена Петрова. Тя сподели още, че са използвани предсказания на баба Ванга, като филмът е по действителен случай.

„Няма да издадем много от историята, за да е интересно на зрителите”, сподели актьорът Калин Врачански.

Филмът излиза в кината от 20 декември.

"Беше изключително. Направихме всичко само за около 20 дни. Работехме с можещи хора. Това не е правено досега в българското кино. Предполагам, че ще бъде много интересно за българските зрители", каза Врачански.

"Историята е много силна, изградихме страхотни герои, наистина е страховито, но много интересно. Хората ще получат много голяма доза кино срещу цената на билета, който ще заплатят. Калин беше феноменален, никога не съм го виждала толкова различен и смел. Ще бъдете възхитени от новата му роля", добави Елена.

Във филма има и америкасно присъствие - Дейвид Чокачи, познат на българските зрители с ролята си на Коди от култовия сериал „Спасители на плажа“. Той останал очарован от продукцията.

Филмът е продуциран от Forward Pictures, Camera ООД, Светлин Нейнски, Dream Team Films, Миро Янев и Ники Урумов.

Сюжетът на филма е вдъхновен по действителни случаи, които са описани в разсекретените архиви на МВР. Историята ни връща в далечната 1985г. и проследява събитията около шокиращи убийства, мистериозно обвързани с предсказание на Ванга.

Освен Елена Петрова и Калин Врачански, към актьорския състав се присъединяват Пламен Манасиев, Лидия Инджова и американският актьор Дейвид Чокачи, познат на българските зрители с ролята си на Коди от култовия сериал „Спасители на плажа“. Създателите на филма описват Вила Роза като психо-трилър с елементи на хорър, което го прави първият български филм в този жанр.

Режисьор на филма е Мартин Макариев, оператор Иван Вацов, сценарист Борислав Захариев.

Снимки: Официалната Facebook страница на филма

Соня Иванова
Соня Иванова Отговорен редактор
Новините днес