Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ед Шийрън призна за тежка диагноза на бременната му съпруга

01 март 2023, 15:47 часа
Реклама

В една от последните си публикации в профила си в Instagram Ед Шийрън споделя на многобройните си фенове, че преди една година е изпаднал в депресия, а причината била тежка диагноза, поставена на бременната му тогава жена и смъртта на негов добър приятел. Чрез публикацията Ед Шийрън промотира и новия си албум "-". Ето какво гласи постът му:

"Работих върху "-" в продължение на десетилетие, опитвайки се да извая перфектния акустичен албум, създавайки и записвайки стотици песни с ясна визия за това, което смятах, че трябва да представлява. Тогава в началото на 2022 г. поредица от събития промениха живота ми, менталното ми състояние и в крайна сметка самия начин, по който гледах на музиката и изкуството. 

Писането на песни е моята терапия. Помага ми да осмисля чувствата си. Пишех без да мисля какви ще бъдат песните, просто излях всичко, което усещах. И само за седмица замених това, което ми беше отнело толкова време, с най-дълбоките си и мрачни мисли.

В рамките на един месец казаха на бременната ми жена, че има тумор, за който не може да бъде предприето лечение до раждането. Най-добрият ми приятел Jamal – мой брат, почина внезапно, а аз се озовах в съда, защитавайки почтеността и кариерата си като автор на песни. Бях погълнат от страх, депресия и безпокойство.

Имах чувството, че се давя, че съм под повърхността, гледам нагоре, но не мога да изплувам и да поема въздух.

Като артист усещах, че не мога искрено да представя пред света произведение, което не показва точно как се чувствам и как трябва да изразя себе си в този момент от живота си. Този албум е точно това. Той е прозорец към душата ми. За първи път не се опитвам да създам албум, който да се хареса на хората, просто изразявам нещо, което е искрено и показва къде се намирам в този момент от живота си.

Това е съдържанието на дневника ми от миналия февруари и моят начин да го осмисля. Това е "-"."

Откакто за първи път се научава да свири на китара "Layla" от Ерик Клептън, когато бил 12-годишен, се ражда любовта на Шийрън към певеца и автор на песни. Израснал под влиянието на изпълнители като Деймиън Райс, Брус Спрингстийн и Боб Дилън, чиято музика звучи постоянно в къщата на родителите му – артисти, с чието творчество го запознава баща му John – "-" винаги е бил на хоризонта за Ед. След като песните и процесът на писане придобиват изцяло ново значение и насоченост след поредица от тежки събития, разтърсили света на изпълнителя през 2022 г., нещото, което остава константа, е силното му желание да направи запис, основаващ се на любовта му към композициите на певеца и автор на песни. Сега, докато той се подготвя за издаването на най-разкриващото душата му произведение досега, "-" служи като навременно напомняне защо Шийрън остава един от най-талантливите текстописци на своето поколение; артист, който анализира собствените си преживявания за феновете, в търсене на утеха и принадлежност.

Ед Шийрън стана хит на британската музикална сцена през 2011 г. с дебютния си албум "+". Бързо утвърдил себе си като създаващ история артист, той продължи успеха си с "x", "÷", "No.6 Collaborations Project" и "=" – каталог, който превърна Sheeran в един от най-успешните изпълнители на 21-ви век.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес