Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дженифър Лопес - обвинена в спонсорство на "Ал Кайда"

17 януари 2012, 20:22 часа

Неправителствената организация "Асоциация срещу ядрената програма на Иран" (UANI) изпрати отворено писмо до холивудската звезда Дженифър Лопес, в което обвинява актрисата в подкрепа на незаконните ядрени програми на Техеран, както и във финансирането на тероризма и спонсорство на екстремистки групи, сред които и "Ал Кайда", предава изданието NEWSru.co.il, цитирайки Huffington Post.

Всички тези обвинения срещу певицата са по повод на това, че тя рекламира италианската автомобилна компания "Фиат", която от своя страна има бизнес отношения с Техеран.

Следва да се отбележи, че камионите Iveco изнасят за Иран. Там те носят балистични ракети, както и използвани при провеждането на публични екзекуции.

Съобщението на организацията завършва с изискването незабавно Лопес да реши дали да продължи или да прекрати отношенията с компанията "Фиат".

Изданието съобщава, че подобно писмо е изпратено и до главния изпълнителен директор на "Фиат" Серджо Маркионе, от който се иска прекратяване на отношенията с Иран, като се приканват това да направят и компаниите Kia и Toyota.

Деян Георгиев
Деян Георгиев Отговорен редактор
Новините днес