Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анди Уилшър снима Bon Jovi

15 май 2013, 21:44 часа

Радио 1 Рок прави слушателите си пряк участник в най-важните рок събития и това лято. Билети, официален мърчандайз, meet&greet с групите, покани за фестивали, концерти и кино премиери са само част от изненадите за феновете на рок музиката през идващите месеци.

Концертният сезон 2013 стартира с феноменално рок шоу с откриващия концерт на европейското турне на Bon Jovi.

Специално за Радио 1 Рок снимки на Jon Bon Jovi и компания от дългоочакваното им първо шоу в България направи един от най-известните фотографи от Великобритания – Анди Уилшър.

Преди да хване камерата в ръце, Анди е работел в банка, но страстта му към музиката побеждава и започва стаж в списание NME през 1993 г. Оттогава работи само в тази сфера, снима редовно на фестивала Гластънбъри, а пред обектива му минават стотици музиканти, сред които – Thom Yorke, който размазва сладолед в лицето си само заради кадъра и Liam Gallagher, който застава на футболната врата на Уембли часове преди публиката на Оasis да нахлуе на стадиона.

Анди Уилшър e в София по покана на продуцента Иван Дойков и следващата седмица ще представи уникалната фотографска селекция Rock Voyeurs, организирана от In The Frame, с медийната подкрепа на Радио 1 Рок. Изключителни портрети на рок икони ще бъдат изложени в продължение на три месеца в Rossini на ул. Славянска 17. Снимки на едни от най-емблематичните звезди на световната музикална сцена, като Robbie Williams, Red Hot Chili Peppers, Oasis, Amy Winehouse, James Hetfield /Metallica/, Kurt Cobain, AC/DC, Ozzy Osbourne и др. ще бъдат част от лимитираната фотографска селекция, която ще съдържа изображения от британските гурута в музикалната фотография - Андрю Уитън, Анди Уилшер, Тони Уолискрофт и Пол Харис, които ще разкрият любопитни подробности, свързани с работата им по време на гостуването си в България.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес