Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адел обяви, че се оттегля от музиката

18 юли 2024, 10:30 часа

Певицата Адел обяви, че смята да си вземе дълга почивка от музиката, след като завърши всички планирани концерти, съобщи BBC. "Нямам планове за създаване на нова музика. В момента искам да си взема дълга почивка, както и бих желала да се занимавам с други творчески неща за известно време", каза звездата пред германската телевизия ZDF преди турнето си в Мюнхен. "Знаете ли, че аз дори не пея вкъщи. Колко странно е това?", допълни тя.

Певицата обяви, че сред причините да си вземе почивка от музиката са трудностите, които изпитва с това да бъде известна. "Липсва ми всичко, което беше преди да стана популярна, като най-много ми липсва анонимността", каза тя. "Да, харесва ми да правя музика постоянно и хората да я харесват. Но славата е абсолютно непоносима за мен".

Още: "Мога да надпия всички ви": Адел сложи край на алкохолната си диета

Преди дългата почивка

Снимка: Getty Images

Последният албум на певицата излезе през 2021 г., а от две години тя пее през уикендите в Лас Вегас, като наскоро завърши 90-ото си шоу в "Сийзарс палас" (Caesar's Palace) с капацитет от 4000 места. Шоуто е планирано да приключи през ноември, а Адел споделя, че преживяването е било много емоционално. "Въпреки че публиката не е голяма, това беше наистина емоционално изживяване", каза тя.

Не всеки концерт в Лас Вегас преминава по план. През юни човек от публиката изкрещя "Долу работата", но Адел чу "Долу прайда" и се ядоса. На въпрос относно този инцидент тя признава, че лесно се разстройва. "Всичко ме ядосва", каза певицата пред ZDF. "На 36 години съм, вече съм стара и мърмореща." 

Още: Адел разкри защо за 17 години има издадени само 4 албума (ВИДЕО)

Концертите ѝ в Мюнхен ще бъдат съвсем различни от тези в Лас Вегас, като се очакват 74 000 фенове да я гледат всяка вечер на специално изграден стадион. Освен това организаторите се стремят да влязат в Книгата на рекордите на Гинес с най-големия открит екран на всички времена с дължина 220 метра, съобщава БТА.

Адел каза пред ZDF, че видеоинсталацията ще подобри преживяването на почитателите ѝ. "Те просто искат да видят лицето ти и да знаят, че си ти, затова екраните са огромни".

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес