Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След ребрандирането си Paysafe остават верни на ценностите си

08 юли 2024, 08:45 часа • 4905 прочитания

За промените във визуалната идентичност и какво предстои за Paysafe в България, си говорим с Таня Генова-Барбова, Старши Директор Човешки Ресурси в Paysafe.

Тя вярва, че организациите могат да постигнат целите си като дадат възможност на хората в тях да припознаят ценностите и мисията им, да разгърнат потенциала си и да се чувстват оценени. 

Каква е ролята на новата визуална идентичност на Paysafe в подчертаването на компанията като лидер в сферата на финансовите технологии?

Новата визуална идентичност на Paysafe е в унисон с еволюцията на компанията като водеща платформа за плащания – отразява нашата посока на развитие. Ние променихме начина, по който структурираме продуктите си. Подобрихме потребителското изживяване, искаме да стъпим на следващо ниво – да създадем персонализирано такова. Добавихме допълнителен фокус към нашите клиенти и обособихме екипи, които разбират нуждите на търговците и им помагат да повишават трансакциите през платформата.

В основата на новата ни визия стои още желанието да споделим енергията си и постиженията си в среда на високи технологии и голяма конкуренция, каквато е финтех индустрията.

Какво вдъхновява новата ви визуална идентичност?

Вдъхновението ни идва от разбирането, че финансовите трансакции не са просто цифри, а са свързани с човешки истории, ценни моменти, спомени. Мисията на Paysafe е да трансформира финансовите трансакции в прекрасни изживявания, в началото на които стоим ние – Paysafe.

Как се отразява тази промяна върху организацията, очакват ли се промени в екипите или функциите?

Направихме необходимите организационни промени в съответствие с бизнес стратегията ни – подсилихме екипите по продажби, организирахме се вътрешно по функции като премахнахме предишното разделение по продукти. Това доведе до по-голяма вътрешна ефективност и разширено вътрешно сътрудничество. В допълнение оптимизирахме процеси, платформи и въведохме автоматизация, която да ни прави по-бързи при обслужването на клиенти.

Голям фокус в нашата трансформация е сложен върху взаимодействието между продуктовите и техническите екипи, така че обновяването на продуктите и пускането на нови да позволи осъществяването на нашата бизнес стратегия за растеж. Амбициите ни са свързани с постоянни нови технологични въведения.

Новият ни бранд потвърждава нашия ангажимент по отношение на сигурността на разплащанията – това е ключова характеристика на продуктите ни и е от съществено значение за всички клиенти.

Промени ли се по някакъв начин културата в компанията? Променят ли се политиките, свързани с наемане и задържане на кадри в България?

Вътрешната култура на Paysafe оформя идентичността на компанията, всеки един от нас е посланик на тази култура.

Оставаме верни на ценностите си – да бъдем открити във взаимоотношенията между колеги и с клиенти, да работим в дух на сътрудничество и екипна работа, да бъдем съсредоточени в постигане на резултати и да бъдем иновативни, още по-инициативни и по-добри в работата си всеки ден.

В унисон с бизнес трансформацията, добавяме допълнителни неработни дни /Paysafe days/ за хората, които са служители от повече години, изразявайки благодарност за отдадеността към компанията. Отделяме по-голямо внимание да изучим различията между колегите и да създадем инициативи, които отговарят по-точно на нуждите на хората.

От началото на годината преминахме към по-чести присъствия в офиса – 3 дни седмично, с цел да обогатим работните взаимодействия, да ускорим постигането на резултати и да бъдем заедно, като превръщаме работата в екипно удовлетворение и забавление.

Какви са промените в екипите Човешки Ресурси глобално?

Намираме се в процес на трансформация и на функцията Човешки Ресурси. Формираме глобални екипи, чийто обхват покрива всички служители – това дава възможност за уеднаквяване на добрите практики и прилагането им във всички локации на компанията по света.

Насочваме още повече внимание си към взаимодействието на различните екипи в самата функция Човешки Ресурси – ще оформим някои оперативни дейности в модел HR Shared Service. Стремим се да оптимизираме и рационализираме процеси в помощ на екипа и на мениджърите, с които работим.

Оставаме силно отдадени на дейностите по развитие и ангажираност на хората в компанията – надграждаме програмите за развитие на потенциала у служителите, подкрепяме мениджърите във време на промяната. Дадохме по-голям мащаб на agile методологията при сътрудничеството между техническите и продуктовите екипи, което ускори ефективността при създаването на нови продукти и услуги.

Традиционно изследваме ангажираността на служителите и ефективността на мениджърите, за да затвърдим добрите практики и да очертаем областите за подобрение.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес