Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Назоваха най-лошите смартфони в историята

16 март 2022, 08:15 часа • 3968 прочитания

Телефонът на Amazon, iPhone 6, флагманът на Samsung, който имаше проблеми с прегряване, са най-лошите смартфони според журналистите на изданието SlashGear. Списъкът с устройствата е даден на сайта на медията.

Авторите отбелязват, че смартфоните са отворили нов начин за комуникация за хората, немислим само допреди 10 години. Но въпреки това от време на време производителите пускат неуспешни устройства. Авторите започват списъка с 10-те най-нещастни устройства в историята със Samsung Galaxy Note 7, който имаше проблеми с батерията и беше изтеглен от компанията поради чести пожари. HTC First е отбелязан като провалило се устройство, дълбоко интегрирано с Facebook.

Включеният в топа Amazon Fire Phone не поддържал много приложения и следователно не станал популярен. Blackberry Storm е станал първият смартфон на компанията без физическа клавиатура, но сензорният му екран имал изключително ниска чувствителност. Също така сред най-лошите устройства авторите наредили и iPhone 6 заради крехкия корпус.

Смартфонът Kyocera Echo получил два дисплея, но потребителите били разочаровани от факта, че през 2011 г. ОС Android все още не е била адаптирана за устройства с подобен форм-фактор. Сгъваемото устройство Samsung Galaxy Fold било добавено към списъка с неуспешни джаджи поради високата цена и проблемния дизайн.

RED Hydrogen One се оказал първият смартфон с холографски екран и технологията се смятала за твърде „сурова“. Излезлият през 2011 г., HTC EVO 3D получил стереоскопични камери, но тази функция, според експерти, се оказала маркетингов трик на марката. Малко известният смартфон V Mobile N8-N бил включен в топ неуспешните устройства поради това, че огромна партида устройства се оказали дефектни и дори не се включвали.

В средата на февруари журналистите на ZDNet избраха най-добрите 5G бюджетни телефони. В челната десетка са попаднли Google Pixel 6, Samsung Galaxy A13, Samsung Galaxy A52 5G, Samsung Galaxy A52 5G, iPhone 13 mini.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес