Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-дългите полети в света?

06 декември 2016, 12:25 часа • 5984 прочитания

Пътуването със самолет за някои е страхотно преживяване, а за други е мъчително и страховито. От които и да сте, едно нещо е ясно за самолетните полети, те изморяват тялото ти много повече, отколкото пътуването с кола.

Има полети обаче, които изтискват всяка капка енергия от пътниците и екипажите по света. Става въпрос за дългите над 8 часови полети над океаните, които са толкова тежки и трудни за организма, че след тях буквално не знаеш кой ден е, съобщава CNN.

Но кои са най-дългите самолетни дистанции без прекачване и колко е тяхната дължина в километри и часове.

През следващата година Qantas Airways ще свърже столицата на Великобритания Лондон с разположеният на западното австралийско крайбрежие Пърт. Полетът ще бъде с продължителност от над 17 часа, а разстоянието между двата града е 14 470 километра.

Друг рекорден полет е този между Оукланд (Нова Зенландия) и катарската столица Доха. Разстоянието е 14 540 километра, а продължителността на този полет на Qatar Airways е 17 часа и 15 минути.

Най-дългият полет обаче е на индийските авиолинии (Air India). Дистанцията, който полетът покрива е 15 140 километра и е между Ню Делхи и Сан Франциско в САЩ. Продължителността на полета обаче е по-малка - около 15 часа във въздуха.

Очаквано в Русия е най-дългият полет над една страна в света. 6800 километра е разстоянието от Москва до Петропавловск в Камчатка.

Кирил Хараланов
Кирил Хараланов Отговорен редактор
Новините днес